Matilaahhhh! Sumpah mak aku akan marah aku kalau dapat tahu apa aku buat ni.

“Matilaahhhh! Sumpah mak aku akan marah aku kalau dapat tahu apa aku buat ni.”

Aku ni jenis boleh tahan nakal lah orangnya. Suka memandai mandai bawak kereta bapak aku walaupun tak tahu bawak kereta dan takde lesen. Umur aku baru 16 tahun. Tengok orang lain bawak kereta macam senang je, jadi aku cubalah bawak.

Kalau diikutkan, berbanding mak dan bapak aku, aku lebih seram satu badan bila mak aku naik angin. Sampaikan bapak aku sendiri pun takut ngan mak aku. Semua harta bapak aku jadi milik mak aku jugak.

Hari tu, aku bawak kereta bapak aku diam2 semasa mak bapak aku takde kat rumah. Dengan kepandaian aku sendiri, aku terlanggar sesuatu di belakang semasa aku cuba reverse kereta. Rupa2 nya aku terlanggar tiang letrik yang aku lupa kewujudan dia di situ

Aku matikan enjin dan lihat. Nasib baik Cuma bergesel je. Tapi bila tengok betul2 gesel di kemain panjang. Aku dah cuak!

Dalam cuak2 aku ni aku buntu nak buat apa! Sampai satu ketika, aku teringat bapak aku buat something kat kereta dia masa kereta dia terguris kunci tanpa sengaja pada minggu lepas.

Agaknya masa terguris kunci di kereta tu , calar dia macam aku buat sekarang ni tapi maybe calar aku buat ni lebih teruk.

Cuak aku semakin mula redha! Masa tu bapak aku guna Polish Master untuk hilangkan calar guris kunci dia itu.

jadi ,Cepat2 Aku selongkar laci bapak aku. Nasib baik masih ada lagi Polish Master tu. Ya Allah syukur!

Bila dah jumpa Polish Master tu, aku berlari laju2 kembali pada kereta bapak aku tadi dan mula lap dengan tuala pada permukaan calar tu supaya tiada habuk atau air apa2.

Then, aku sapu Polish Master tadi tu dengan kain dan gosok perlahan lahan. Tadaaaa!! Calar kereta akibat tergesel tiang lampu dah hilang !

Dalam masa 10 minit, setel! Nasib baik sekejap je siap, kalau tak habislaa kena rotan ngan mak aku. Korang wajib simpan satu dalam rumah takut jadi macam apa yang terjadi kat aku ni.

Tak kisah la tergesel kena tiang lampu ke, terguris kunci ke, kena cakar kucing, lembu dan sebagainya ke, Polish Master di sini mampu selesaikan. Bukan itu sahaja, Polish Master ni mengilatkan kereta dan menyerikan warna kereta yang dah pudar tau. Headlamp kusam pun boleh diselesaikan

Satu botol 120ml ni harga asalnya RM100. Tapi sekarang ada promosi, satu botol berharga RM90 tapi Kalau beli 2 botol harganya RM150. Whatsapp www.wasap.my/60167174083/Polish  ni untuk respon yang pantas.

Oh ya. Kalau nak tengok testimoni atau video penggunaan, boleh ke https://web.facebook.com/allaboutkereta/

Apa yang boleh Polish Master  janjikan adalah tiada lagi kereta calar, warna kereta dan headlamp kusam dan paling penting tidak kena marah dengan mak.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *