Mak tak sudi keluar bersama dengan aku, mak lebih sanggup menunggu adikku pulang

Mak tak sudi keluar bersama dengan aku, mak lebih sanggup menunggu adikku pulang

Bukan sekali dua mak aku macam ni. Aku tak tahu silap aku kat mana. Bila ajak keluar je mesti dia nak mengelak. Nak kata kereta aku buruk, takdelah pulak. Nak kata mak marah aku, kat rumah mak elok je ngan aku. Entahla, Tak faham aku

Aku agak terasa selepas itu. Suatu hari aku dan rakan sekerja aku keluar makan lunch. Agak lewatlah sikit dalam pukul 2pm. Matahari dah tegak terpancar. Haba dipenuhi seluruh sekitar Selangor. Lit Lit

“ Eh Jeb, kereta kau ni boleh tahan ‘hot’ eh” cakap Mat

“ Terima kasih Mat puji kereta aku.” balas aku

“Aku tahu kereta kau cantik tapi masalahnya bukan ‘hot’ yang itu, tapi ‘hot’ yang betul2 ‘hot’ lah.. Maksud aku Panasla wei. Aircond kau ok tak?” sambung Mat lagi

Selepas peristiwa teguran Mat tu aku dah mula mengenal pasti apa punca mak aku taknak keluar dengan aku. Puncanya adalah aircond aku. Aku lupa mak aku ni cepat naik ruam, badan gatal2 kalau panas sebab tu di mengelak naik kereta aku.

Ok aku dah faham. Aircond kereta tak sejuk tu elok kita cuba servis sendiri je. Just guna Mr.Coil Treatment selesai masalah. Mudah dan cepat.

Mula2 on engine kemudian buka kabin filter blower. On aircond paling sejuk. Pastu goncang Mr.Coil dan sembur pada lobang blower. 1 tin untuk 1 kereta. Aku perasan kereta aku dah wangi. Udara dalam kereta aku lebih nyaman dan bersih. Mak dah tak gatal2 lagi

Kalau korang ada masalah dengan aircond kereta tak sejuk, cubalah Mr.Coil ni. InshaAllah berkesan

Boleh tempah Mr.Coil melalui seller di wasap ini www.wasap.my/60167174083/MRCOIL

Korang juga boleh tgk link ni untuk tengok cara penggunaan Mr.Coil dengan lebih details

Mak aku dah seronok naik kereta dengan aku. Adik aku cemburu. Hahahah .

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *