Kali pertama abah rasa gembira bila masuk dalam kereta lama dia

“Kali pertama abah rasa gembira bila masuk dalam kereta lama dia.”

Aku baru sampai dekat Terminal Bas Bentayan Muar. 3 jam jugak lah dari Shah Alam nak sampai sini.

Dari jauh aku dah nampak abah aku dengan kereta dia. Aku pun naik macam biasa selepas salam dengan abah aku.

Kami borak-borak dalam kereta sebab dah lama tak jumpa. Hampir 5 bulan juga sebab aku sibuk dengan aktiviti kolej.

Aku tengok kereta abah aku ni terlalu uzur dan terlalu lama. Lebih kurang 20 tahun umur kereta tu .Lampu kusam teruk sangat dan paling nampak kesian warna kereta dia sangat pudar dan kesan calar yang tak terkira banyaknya. Aku tahu abah sayang sangat kereta ni sebab tu dia tak nak tukar kereta lain. Banyak kenangan katanya.

Sebab aku lama tak balik, aku nak happykan abah aku ni. Kebetulan aku cuti dua minggu, apa lagi aku terus survey online kat facebook dan instagram untuk cari barang yang boleh kilatkan kereta.

Nak harap abah, memang macam tu lah kereta dia. Janji hidup dan masih berfungsi.

Aku beli Polish Master  ni katanya boleh hilangkan kesan calar dan boleh kilatkan keretas sampai baru.

Aku beli 2 botol sebab kalau beli dua dapat diskaun. Sebotol harga asal RM100 tapi beli satu RM90 kalau dua botol RM150. Sebotol ada 120ml dan cukup untuk saiz kereta sedan macam kereta abah aku ni. Yang extra sebotol tu buat guna untuk motor pulak

Pantas !!! Semalam order hari ni dah sampai. Nasib baik posman datang rumah Time abah pergi ke kebun, kalau tak surprise lah nanti. Sementara tunggu abah balik kebun, aku mula beroperasi. Mula2 aku basuh kereta abah ni dan lap bagi kering.

Dah betul2 kering, aku sapu Polish Master dekat kereta abah dengan menggunakan kain. Gosok sampai bagi hilang calar dan sampai kereta abah berkilat.

Polish Master ni dikhabarkan boleh hilangkan Kotoran degil seperti kesan jalan tar dan terkena cat rumah, terkena getah pokok dan macam2 lagi. Jangan terkejut selepas guna Polish Master ni , tetiba boleh nampak bayangan sendiri di body kereta. Boleh jadi cermin pulak..

Siap kilatkan kereta abah!

Abah balik kebun pun tak perasan kereta dia dah berkilat dan bersih. Lepas abah mandi dan nak ke masjid baru abah perasan kereta dia.

Abah jalan sekeliling kereta . Aku tengok mata abah mula berkaca dan lap dengan baju. Abah nampak aku datang dan peluk aku ucap terima kasih. Dengan aku-aku sekali keluar air mata.

Abah kata nampak macam baru beli. Berkilat dan bersih. Aku harap abah gembira.

Korang boleh tengok testimoni dekat  facebook ni: https://web.facebook.com/allaboutkereta/  atau whatsapp terus untuk beli dan cuba: www.wasap.my/60167174083/Polish

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *