Jenab!!! Tayar kau bocor!! Ada paku.. Aku takut malam2 ni

“ Weh temanlah aku pergi kedai kat pekan sekejap. Aku takutlah malam2 ni”

Merayu si Jenab kepada Hanis. Jenab ni memang macam ni. Bukan setakat malam je takut tapi siang pun takut. Hanis ni dah muak dah jadi bodyguard di sebelah seat Jenab  kalau Jenab ni pergi mana2. Mujurlah tempat kerja sama. Kalau tak jenuhlah nak drive ke tempat yang berbeza pagi2.

Tapi disebabkan hari dah malam. Dan memang perut masing2 pun tengah lapar jadi Hanis pun ikut je Jenab keluar cari makanan dan kemudian baru pergi kedai supermarket yang kat pekan yang agak jauh sikitlah..

“ Kau nak makan apa nanti? Aku rasa aku nak try makan Tomyam berapi kat kedai makan Thailand dekat2 ngan supermarket tu. orang2 kata sedap tomyam tu. Jom kita bila set.” kata Hanis dalam kereta

“ Aku on je, lagipun aku malas nak lama2 kat luar ni. Bonus sangatlah kedai makan tu dekat ngan supermarket kita nak pergi nanti” jawab Jenab

Jenab pun cari parking di kedai Thailand tu dan nikmati Tomyam Berapi sampai berasap telinga. Diorang ambil set yang 3 orang sebab set untuk dua orang takde. Nasib baik habis

“Burpppppp… Alhamdulillah.. Kenyang gilerr.. Aku susah nak bergerak dah ni. Huwaaahh”

Jawab Jenab kekenyangan

Dan selepas itu barulah Jenab dan Hanis pergi cari barang dalam supermarket tu. sekejap je cari barang tu sebab masalah kekenyangan mereka. Tak sampai setengah jam pun. Nasi pun belum habis hadam dan turun.

Jadi Mereka pun start enjin dan pulang ke rumah pada malam yang sunyi itu. Masa otw dalam perjalananan tiba-tiba…………….

Keadaan kereta seperti terhuyung hayang. Seperti ada sesuatu tak kena. Masing2 dah cuak. Jenab pun parking tepi jalan dan keluar kereta bersama Hanis. Hanis periksa kereta Jenab

“ Jenab!!! Tayar kau bocor!! Ada paku.. Aku takut malam2 ni. Dahla aku masih kenyang dan tak boleh angkat tayar berat tu,,. Huwaaa nak nangis.”

Serta merta Hanis jadi lebih penakut dan cuak berbanding Jenab. Yang Hanis peliknya Jenab wat lek wat peace je.. Macam tak ada apa2 berlaku. Terus Hanis pergi bonet belakang dan ambil sesuatu.

“ Beb, aku retilah nak settlekan masalah paku ni. Walaupun aku masih kenyang tapi aku larat nak buat. Kau tgk aku buat macam mana. Tengok sambil belajar ok? Dah besar pun nak nangis”

Ejek Jenab kepada Hanis sambil buat memek muka yang annoying. “Amboi perli aku nampak !!! Ok fine aku tengok kau buat. Ingat kau terer sangat? Huh”

Mula2 kau kena ada Flatfix ni. Kemudian goncang botol Flatfix ni dan kemudian acukan hose flatfix kepada tiub tayar. Kemudian picit button flatfix dan tunggu tayar sehingga kembang seperti asal. Pejam celik pejam celik tayar dah kembali normal. 90 saat je dah settle.. Kau faham tak?” kata Jenab

Lepas ni kalau tayar pancit waktu emergency macam ni kita perlu gunakan Flatfix. Serta merta boleh settle. Nak2 lagi kalau korang jenis penakut. Takdelah rasa berdebar debar semasa memandu. Keselamatan korang pun terjamin tau sebab 90 saat je dah siap guys.

Elok korang standby Flatfix dalam kereta korang. Sebotol pun jadilah, Tak mahal pun. Murah je. Sebotol RM40, beli banyak lagi dapat banyak diskaun.. Dahla murah pastu ada warranty dua tahun pulak tu. Berbaloi sangat.

Kalau nak order boleh wasap ke nombor ni: www.wasap.my/60167174083/Flatfix

Kalau nak tengok info2 dan testimoni mengenai Flatfix boleh tgk di facebook ni: www.facebook.com/rayminflatfix

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *