Habis jahanam bumper kereta aku kena calar!

“Habis jahanam bumper kereta aku kena calar! Sekarang bayar extra caj sebab kena polish sekali lepas cuci!”

Ini bukan kali pertama aku kena sebagai penyewa kereta sewa. Banyak kali dah bila customer bawak kereta macam harey pastu gesel sana sini sampai calar kereta aku.

Biasalah customer aku mostly student2 dari university dan kolej. Yang menyewa tu kebanyakannya baru lepas dapat lesen. So faham2 je lah bila orang baru berjaya dapat lesen ni excited dia lain macam sampai semua benda nak dilanggarnya.  

Aku memang akan caj extra sebab aku nak kena hilangkan calar kereta aku tu. Tak cunlah nanti untuk disewa untuk next customer aku nanti.

Customer ni biasa tak ada masalah bayar extra. Yang jadi masalah aku sebab nak fikir macam mana nak hilangkan calar kalau kena hari2 kena macam ni. Takkan setiap hari nak hantar ke kedai polish.

Sejak dari awal kes dulu, aku dah standby Polish Master beberapa botol dalam rumah aku. Bila customer selesai guna kereta, aku terus check kereta aku sambil pegang polish master sebab Polish Master boleh hilangkan calar on the spot.

Mula-mula aku cuci dengan air dulu kalau ada kotoran lecak ke debu ke di bahagian calar tu. Lepas tu aku lap bagi kering dengan tuala. Then aku gunakan Polish Master untuk digosok kat tempat yang kena calar tu dengan kain microfibre, gosok2 sampai calar hilang. Biasa dalam 10 minit dah hilang dah calar tu.

Lepas ni dah tak ada la pandangan menyakitkan aku bila pandang bumper kereta aku. Kalau tak pakai Polish Master ni, mau banyak calar bilar kereta aku dibuatnya oleh student2 university, yelah sebab bila calar pertama tak hilang, ditambah lagi calar baru oleh customer berikutnya.

Polish Master ni boleh juga kilatkan kereta sampai boleh nampak muka sendiri bila tengok body kereta. Lampu kusam warna kuning2 tu pun boleh jadi putih bersinar macam lampu kereta baru. Jadi takdelah kereta aku nampak lama berpunca lampu kusam tu. Kotoran degil seperti kesan jalan tar dan terkena cat rumah pun polish master boleh settle kan dengan mudah.  

Elok korang yang sayang kereta tu standby memiliki Polish Master ni sebab anda boleh polish kereta anda secara DIY dan tak perlu hantar kedai lagi.

Satu botol 120ml. Polish Master ni harga asal RM100 tapi sekarang ada diskaun dan boleh dapat dengan harga bawah RM100. Boleh kilatkan satu body kereta sedan. Kalau MPV digalakkan ambil 2 botol. Kalau setakat nak hilangkan calar sikit2 tu boleh cuba satu je dulu.Korang boleh tengok testimoni dan tips kereta boleh tengok dekat  facebook ni: https://web.facebook.com/allaboutkereta/ atau whatsapp terus untuk beli dan cuba: www.wasap.my/60167174083/Polish

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *