Aku hampir-hampir nak accident jalan raya sebab tak nampak. Pandangan kabur

Aku hampir-hampir nak accident jalan raya sebab tak nampak. Pandangan kabur

Aku nak kongsi cerita ni dengan korang. Benda ni terjadi dekat aku dan tak nak jadi dekat orang lain. Cukup-cukup lah apa yang terjadi dekat aku dulu.

Cuaca malaysia korang pun tau kan sekejap panas sekejap hujan. Kalau panas aku boleh selamat lagi tapi kalau hujan? ermm

Aku seorang peniaga ikan dan sayur. Setiap awal pagi sebelum subuh, aku akan pergi ke kawasan nelayan untuk beli borong ikan2 dan sayur dengan menaiki kereta.. Kalau balik dari borong ikan, kereta aku akan penuh mampat sendat.

Okay itu perkara biasala sebagai seorang peniaga ikan. Yang bahayanya ni, aku ni tak nampak jalan bila bawak kereta waktu subuh. Penglihatan aku sangat baik cuma yang tak baiknya aircond kereta aku problem, tak sejuk dan serupa macam tak pakai aircond. So aku terpaksa buka tingkap.

Korang tahukan kalau bawa kereta pada waktu sejuk, berembun dan hujan kita wajib pakai aircond sebab kalau tak pakai boleh berwap cermin kereta. Sepanjang perjalanan aku di atas jalan pada waktu pagi subuh aku wajib bawak kain.

Kain tu bukan nak lap peluh ke apa,kain tu digunakan hanya untuk lap cermin depan pemandu ketika memandu. Sepanjang jalan aku gosok2 cermin kereta. Nak fokus semasa memandu pun sukar. Bahaya sangat2 waktu tu. lagi2 kalau hujan, memang padah jadinya. Hampir2 aku nak terkeluar lane dan masuk lane org lain. Mujur waktu subuh tak ramai orang

Daripada aku mati, aku guna je Mr.Coil Treatment.

Mr.Coil ni adalah alat untuk membersihkan dalam aircond dengan menghilangkan kotoran dan kulat yang terperangkap pada Cooling coil dibersihkan dan mengalir terus keluar mengikut saluran air aircond.

.

Bau dia pun sedap bau seakan akan bau lemon. Kereta jadi wangi bila pakai aircond lepas tu. Tapi sekejap je la wangi sebab aku bawak ikan hari2 jadi hanyir semula. Huhu

So far okay lah aku pakai Mr.Coil ni. Kereta aku ni takyah hantar servis just guna Mr. Coil je kalau gas habis baru aku refill. Jimat duit aku..

Save nombor whatsapp ni siap-siap kalau kereta korang kurang sejuk aircondnya : www.wasap.my/60167174083/MrCoil

Boleh juga jenguk2 fanpage dia untuk tgk testimoni dan cara gunanya https://web.facebook.com/allaboutkereta/

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *