3 sekawan sunburn malah rentung apabila tiba di rumah akibat cuaca panas menyengat

“Girls, cuaca panas2 gini jom kita pergi pantai jom !!! Sis dah lama tak main pasir pantai ni. Sis dah mula berangan nak buat istana Rapunzel di pantai”

Ajak Ros kepada Geng serumah dia, 2 orang.

“Hahaha pebenda lah Ros ni berangan sampai macam tu sekali. Okay, kita naik satu kereta je lah, kita bertiga je pun. Jadi kita naik kereta Ros je lah ya.. Yeayhh.. Terima kasih Ros!!!” Jawab Melor

“Okay bereh. No hal. Kita pergi hari esok. Esok Sabtu. Sekarang dah malam. Cepat tidur. Esok kita nak bertolak ke pantai Tanjung Biru pukul 9. Melati dahla susah nak bangun pagi kalau hari cuti,” balas Ros sambil pandang Melati yang tersengih tu

Keesokan harinya, tiga sekawan bertolak pukul 10 pagi. Biasalah janji melayu, kata pukul 9 tapi pukul 10.

“Nasib baik tengah redup sikit ni, kalau panas sangat boleh rentung ni.” kata Melati di dalam kereta Ros

“Yess, betul !!! Tapi aku yakin nanti masa mandi, konferm panas. Korang pakai sunblock siap2 tau. Kita nikmati hari pantai kita sampai kita puas. Instana Rapunzel, I come for you !!!” Semangat Ros membara bara apabila sedang cari parking kereta.

Mereka bermandi manda, main pasir dan banana boat tu sampai leka yang sekarang dah pukul 2. Sudah waktunya mereka tukar pakaian dan pulang.

“Ros,, Ros,. Kenapa Melur rasa panas sangat ni?? Melur macam dah nak layu dah ni.. Tak boleh kuat lagi ke aircond kereta Ros ni? Keluh Melur

“ Betul tu Rose” Melati mencelah

“Dah paling kuat ni. Maaf korang. Ros pun rasa benda yang sama. Dah lama dah macam ni. Tapi Ros tak sempat nak hantar kedai. Mesti mahalkan Kos dia, Ros tengah kumpul duit ni”  balas Ros

Aircond tak sejuk macam tu, baik cuba DIY dulu cara penyelesaian dia. Guna je Mr.Coil Treatment. Mudah senang dan tak perlu hantar kedai. Perempuan boleh buat.

Caranya mudah sahaja. Mula2 on engine kemudian buka kabin filter blower. On aircond paling sejuk. Pastu goncang Mr.Coil dan sembur pada lobang blower. 1 tin untuk 1 kereta  

Korang patut cuba satu kalau aircond korang tak sejuk.

Boleh tengok testimoni dekat  facebook ni: https://web.facebook.com/allaboutkereta/ atau whatsapp terus untuk beli dan cuba: www.wasap.my/60167174083/Mr.Coil

Akhirnya 3 sekawan sunburn malah rentung apabila tiba di rumah akibat cuaca panas menyengat itu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *